Brzo, lako i ukusno: Kremenadle sa šampinjonima

po Vasa Kuharica

Ljubitelji crvenog mesa jednostavno im ne mogu odoljeti, a na njihovu mekoću nisu imuni ni oni kojima meso baš nije prvi izbor u ishrani.

Ove šnicle od prednjeg dijela hrbata nazivaju se još i krmenadle ili kotleti, mada se iza ovog drugog naziva u kuhinjama širom svijeta kriju različita jela

Sastojci:

4 kremenadle

kašika brašna

kašičica curryja

4 kašike ulja

3 glavice crnog luka

250 g šampinjona

250 ml milerama

biber

so

Priprema:

1. Kremenadle dobro istucite batom za meso.

2. Pomiješajte brašno, curry, so i biber pa uvaljajte kremenadle u ovu smjesu. Propržite ih sa obje strane.

3. Pržene kremenadle redajte u vatrostalnu posudu.

4. U međuvremenu isijecite crni luk i šampinjone, pa ih zajedno dinstajte na malo ulja.

5. U mileram dodajte so i biber, prelijte preko kremenadli na koje ste prethodno stavili šampinjone. Sve prekrijte aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko pola sata.

Preporučujemo