Buranija na mediteranski način

po Vaša Kuharica

Sastojci:

500 g zelene buranije

500 g paradajza

100 g luka

čehno bijelog luka

1 kašika nasjeckanog peršuna

2 kašike narezanog bosiljka

2 kašike začina

1 kašika maslinovog ulja

so

Za odreske:

4 teleća odreska (600 g)

kašika soli

2 kašike ulja

Priprema:

  1. Buraniju kao dodatak teletni upotpunit će bosiljak, peršun, maslinovo ulje i začini.
  2. Na maslinovom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte protisnuti bijeli luk, oguljeni paradajz narezan na kockice, pospite začinom i dinstajte desetak minuta.
  3. Umiještajte kuhanu i ocijeđenu buraniju i na kraju pospite bosiljkom i peršunom.
  4. Teleće odrerske istucite batom, posolite i pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 3 minute.
  5. Buraniju poslužite toplo uz pečene teleće odreske.

Preporučujemo