Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Calzone sa špinatom

po Vasa kuharica 18/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci za tijesto: 2 šolje mlake vode, 1 kesica kvasca, 2 kašike ulja, 1 kašika soli, 1 kašičicia šećera, 400 g brašna.

Fil: 450 g špinata, 2 glavice luka, 1 čehno bijelog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 250 g sira mozzarella, so, biber.

Za premaz: 1 jaje.

Priprema:

1. Kvasac pomiješati s malo tople vode i šećerom i ostaviti da se digne. U dublju posudu staviti brašno, dodati uzdignuti kvasac i ostale sastojke te zamijesiti tijesto. Ostaviti na toplom mjestu sat.

2. Luk i bijeli luk sitno narezati i staviti zagrijanu tavu sa maslinovim uljem. Dinstati nekoliko minuta i dodati špinat koji ste prethodno otopili i ocijedili višak vode. Začiniti solju i biberom. Kuhati na laganoj vatri 5 minuta.

3. Tijesto razdijeliti na 4 dijela te svaki dio posebno razviti u oblik kruga. Na polovinu kruga staviti punjenje od špinata i poviše rasporediti kriške mozzarelle. Preklopiti drugom polovinom tijesta i krajeve učvrstiti. Calzone posložiti na pleh za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Umutiti jaje i premazati calzone. Peći oko 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

 

špinatuljevoda

Preporučujemo

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh