Sastojci za umak od paradjza: 1 kašika maslinovog ulja, 2 čehna bijelog luka, 1 mala konzerva pelata, 1 kašičica sušenog origana, šaka svježeg bosiljka.
Za punjenje: 150 g kozijeg sira, 150 g ricotte, 150 g mozzarelle, 150 g parmezana, prstohvat naribanog muškatnog oraščića, 200 g cannellona.
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Za umak na maslinovom ulju prepržite protisnuti bijeli luk i lagano ga popržite. Dodajte pelat, so i biner, svježi bosiljak i origano pa sve krčkajte oko 10 minuta. Ostavite sa stane.
2. Za punjenje pomiješajte kozji sir, ricottu i parmezan. Kašičicom napunite cannellone (neskuhane) i poredajte ih u namašćenu vatrostalnu posudu za pečenje. Sve prelijte umakom i na vrh natrgajte mozzerellu. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.