Sastojci:
500 g mljevenog mesa,
1 kašika maslinovog ulja,
1 luk,
4 čehna bijelog luka,
1 konzerva pelata,
kašičica šećera,
200 g cannellona.
Za umak:
50 g maslaca,
500 ml mlijeka,
140 g mekog sira po želji,
140 g parmezana.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 200 stepeni. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu lagano prodinstajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dodajte mljeveno meso i sve posolite i pobiberite. Neka meso poprimi lijepu smeđu boju pa mu dodajte pelate i šećer. Sve dinstajte oko 15 minuta dok se većina tekućine ne izgubi.
- Napunite cannellone smjesom i poredajte ih u namašćeni pleh. Za umak rastopite maslac i na njega dodajte mlijeko. U mlijeku rastopite sir poput gaude i dobro posolite i pobiberite. Prelijte cannellone i pospite ih parmezanom. Pecite na 200 stepeni 40 minuta.