Cannelloni s piletinom i bukovačama

po Vaša Kuharica

Sastojci za nadjev:

300 g pilećih bataka i zabataka,

1 l pilećeg temeljca,

2 lovorova lista,

100 g krem sira,

150 g kozijeg sira,

1 jaje,

150 g bukovača

Za umak:

1 kašika maslaca,

1 kašika maslinovog ulja,

1 mali luk,

3 čehna bijelog luka,

500 ml vrhnja za kuhanje,

75 g parmezana,

250 g cannellona.

Priprema:

  1. Pileće batake i zabatke skuhajte u litri vode s lovorovim listom i napravite temeljac, a skuhanu piletinu narežite na komadiće. Na malo maslinovog ulja prepržite nasjeckane bukovače. Piletinu pomiješajte s krem i kozijim sirom, solju i biberom, bukovačama i jajetom.
  2. Za umak na maslinovom ulju rastopite maslac i dodajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte 10 minuta.
  3. Cannellone napunite smjesom od piletine i bukovača i poredajte u namašćeni pleh. Prelijte umakom od vrhnja te pospite parmezanom. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

 

Preporučujemo