Sastojci za nadjev:
300 g pilećih bataka i zabataka,
1 l pilećeg temeljca,
2 lovorova lista,
100 g krem sira,
150 g kozijeg sira,
1 jaje,
150 g bukovača
Za umak:
1 kašika maslaca,
1 kašika maslinovog ulja,
1 mali luk,
3 čehna bijelog luka,
500 ml vrhnja za kuhanje,
75 g parmezana,
250 g cannellona.
Priprema:
- Pileće batake i zabatke skuhajte u litri vode s lovorovim listom i napravite temeljac, a skuhanu piletinu narežite na komadiće. Na malo maslinovog ulja prepržite nasjeckane bukovače. Piletinu pomiješajte s krem i kozijim sirom, solju i biberom, bukovačama i jajetom.
- Za umak na maslinovom ulju rastopite maslac i dodajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte 10 minuta.
- Cannellone napunite smjesom od piletine i bukovača i poredajte u namašćeni pleh. Prelijte umakom od vrhnja te pospite parmezanom. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.