Cannelloni sa špinatom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 čehna bijelog luka,

4 kašike maslinovog ulja,

800 g nasjeckanih pelata,

so,

biber,

šećer,

25 g maslaca,

30 g brašna,

500 ml mlijeka,

50 g naribanog parmezana,

naribani muškatni oraščić,

200 g špinata,

2 male prase,

250 g ricotte,

12 cannellona,

125 g mozzarelle.

Priprema:

1. Bijeli luk ogulite i nasjeckajte. Polovicu pržite na 2 kašike vrućeg ulja dok ne postane staklast. Dodajte paradaj, so, biber i šećer. Krčkajte 5 minuta pa još po potrebi začinite.

2. Otopite maslac, dodajte brašno te uz miješanje pržite 1-2 minute. Ulijte mlijeko pa krčkajte uz miješanje sljedećih 4 do 5 minuta.
Umiješajte parmezan, posolite, pobiberite i začinite muškatnim oraščićem. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

3. Špinat operite i očistite. Prasu očistite, operite i narežite na kolutove. Ostatak ulja zagrijte pa na njemu dinstajte preostali bijeli luk, prasu i špinat te na kraju začinite.

4. U povrće umiješajte ricottu pa time punite cannellone. Polažite ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijte umakom od paradajza i tako činite dok ne poslažete sve cannellone. Prekrijte mozzarellom i bešamelom te pecite u rerni 40 minuta.
 

Preporučujemo