Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Cantuccini: Prhki keksi s bademom

po Vasa Kuharica 18/02/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Svoj recept za brzinske i jednostavne prhke kekse koje možete bez problema prilagoditi vašem ukusu i dodati orašasto voće prema želji.

Sastojci:

300 g glatkog brašna

120 g šećera

125 g badema

3 jaja

60 g omekšalog maslaca

2 vanilin šećera

prstohvat soli

naribana korica jednog limuna

1 kašika ruma

1 prašak za pecivo

Priprema:  

1. U veću posudu staviti jaja, maslac i šećer te ručno miješati. Zatim dodati so, koricu limuna, rum i cijele bademe pa kuhačom dobro sjediniti.

2. Postepeno dodavati brašno s praškom za pecivo te ručno umijesiti tijesto. Tijesto staviti u frižider oko pola sata da se malo stisne.

3. Na pobrašnjenu podlogu staviti tijesto, premijesiti ga i podijeliti na dva dijela. Oblikovati dva duguljasta hljepčića dužine 35 cm i staviti na podlogu za pečenje na koju je poželjno prije staviti papir za pečenje.

4. Hljepčiće peći 15 do 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Još mlake jako oštrim nožem (zbog badema koji su u komadu) narezati na prutiće te ih složiti na pleh, vratiti u pećnicu i sušiti na 100 stepeni minimalno 10 minuta sa svake strane. Pospremiti ih u kutiju za kekse jer mogu dugo stajati.

 

 

Preporučujemo

Ukusno: Griz s medom

15/05/2022

Tropski zalogaji

13/05/2022

Cheesecake s limunom za desert

12/05/2022

Američka pita od jabuka za desert

12/05/2022

RECEPT: Muhalebija | KUHAJMO ZAJEDNO

11/05/2022

Čokoladna kokos torta

08/05/2022

Kolač od kafe

06/05/2022

Karamela mafini

05/05/2022

Bulgur s voćem i lješnicima

03/05/2022

Tufahija ukusna i slasna

03/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh