Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Carry umak s piletinom

po Vasa kuharica 30/01/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 600 g pilećeg filea, jabuka, banana, kašika limunovog soka, 50 g kokosovog brašna, 250 ml mlijeka, 100 ml oljuštenog paradajza, 2 male kašike curry začina, 1 mala kašika čili paprike, glavica crvenog luka, 2 čehna bijelog luka.

Priprema:

1. Piletinu narezati na kockice.

2. Mlijeko i kokosovo brašno pomiješajte i pustite da odstoji.

3. Jabuku i bananu ogulite, naribajte i pokapajte limunovim sokom.

4. Sastavite crveni i bijeli luk, dodajte začine po želji, curry, čili papriku, oljušteni paradajz i malo vode. Nastavite dinstati pa dodajte mlijeko i kokosovo brašno, naribanu jabuku i bananu.

5. Kad se umak zgusne, propasirajte ga. Vratite umak u tavu, dodajte piletinu i kuhajte oko 20 min.
Servirajte uz rižu.

bananeJabukekruškaLimunpiletina

Preporučujemo

Ideje za zdravi ručak: Punjeno povrće

16/05/2022

Predlažemo: Jogurt tjesto – možete stajati u frižideru...

16/05/2022

Carbonara s jajima

15/05/2022

Janjetina s lukom

15/05/2022

Piletina s buranijom za ručak

15/05/2022

Tjestenina s prokulicama

14/05/2022

Rolice od krompira i kukuruza

14/05/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

14/05/2022

Gurmanski ćevap

13/05/2022

Brusketi s pestom

13/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh