Carsko pile

po Vaša Kuharica

Sastojci:

1 veće pile

250 g teleće šnicle

200 g suhog mesa

500 g pileće džigerice i srca

300 g svježih šampinjona

maslac

ulje

150 g suhog mesa

3 kuhana jaja

250 g riže

2 čehna bijelog luka

kašika senfa

mljeveni biber

žalfija

ulje

so, biber

Priprema:

  1. Piletu odstraniti kožu i dobro ga posoliti i pobiberiti spolja i iznutra.
  2. Teleće i suho meso isjeckati na kocke i pržiti u tavi na zagrijanoj mješavini ulja i maslaca. Dodati isjeckane šampinjone i posoliti, a kada tečnost ispari, sipati malo vode i dinstati. Kad sve omekša sjediniti s kuhanom rižom.
  3. Pileću džigericu i srca isjeckati na komadiće i pržiti u drugoj tavi na ulju. Posoliti, pobiberiti, dodati žalfiju i sitno sjeckani bijeli luk.
  4. Kada je džigerica pržena, dodati joj kašiku senfa i sjeckana kuhana jaja te obje smjese sjediniti.
  5. Unutrašnjost pileta premazati maslacem i napuniti filom. Otvor pričvrstiti koncem, a pile obložiti listovima suhog mesa.
  6. Napunjeno pile staviti u pleh, poprskati uljem i preliti s 200 ml vode. Peći sat vremena na 230 stepeni.

Preporučujemo