Isprobajte novo lice omiljene torte od sira koja kombinira orašaste okuse maslaca od kikirikija, rastopljenu čokoladu i kremasti sir.
Sastojci:
10 integralnih krekera
7 kašika otopljenog maslaca
650 grama kremastog sira
500 grama bijelog šećera
1 kašika ekstrakta vanilije
400 grama maslaca od kikirikija
Priprema:
- Krekere usitnite uz pomoć razvijača za tijesto. Pomiješajte mrvice s otopljenim maslacem. Krekeri bi trebali imati teksturu mokrog pijeska.
- Smjesu utisnite u kalup za torte i stavite u frižider.
- U velikoj zdjeli izmiksajte kremasti sir dok ne postane gladak. Dodajte u sir 300 grama šećera u prahu i dobro promiješajte.
- Prelijte sirnu kremu preko krekera i vratite u frižider.
- U odvojenoj posudi pomiješajte otopljeni maslac od kikirikija s preostalih 200 grama šećera u prahu.
- Prelijte smjesu preko sira i krekera i vratite u frižider na dva do četiri sata da se stisne. Preko svega možete preliti i glazuru od rastopljene čokolade.