Cheesecake bez pečenja: Slatki zalogaj koji morate isprobati

po Vasa Kuharica

Isprobajte novo lice omiljene torte od sira koja kombinira orašaste okuse maslaca od kikirikija, rastopljenu čokoladu i kremasti sir.

Sastojci:

10 integralnih krekera

7 kašika otopljenog maslaca

650 grama kremastog sira

500 grama bijelog šećera

1 kašika ekstrakta vanilije

400 grama maslaca od kikirikija

Priprema:

  1. Krekere usitnite uz pomoć razvijača za tijesto. Pomiješajte mrvice s otopljenim maslacem. Krekeri bi trebali imati teksturu mokrog pijeska.
  2. Smjesu utisnite u kalup za torte i stavite u frižider.
  3. U velikoj zdjeli izmiksajte kremasti sir dok ne postane gladak. Dodajte u sir 300 grama šećera u prahu i dobro promiješajte.
  4. Prelijte sirnu kremu preko krekera i vratite u frižider.
  5. U odvojenoj posudi pomiješajte otopljeni maslac od kikirikija s preostalih 200 grama šećera u prahu.
  6. Prelijte smjesu preko sira i krekera i vratite u frižider na dva do četiri sata da se stisne. Preko svega možete preliti i glazuru od rastopljene čokolade.

Preporučujemo