Najpopularniji kolač na svijetu neka se pojavi i na vašem stolu u novom ruhu pomoću ovog jednostavnog recepta.

Sastojci:

350 g tikve

150 g plazma keksa

140 g maslaca

140 g šećera

500 g sira

vanilin šećer

2 dl mlijeka

4 jaja

karamel

Priprema:

  1. Očistite tikvu i narežite je na kockice, pa je kuhajte 20 minuta u mlijeku (uz dodatak vode po potrebi), a potom dodajte maslac. Štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu, pa ohladite. Nakon toga dodajte u mješavinu dva jaja.
  2. Napravite podlogu za cheesecake: pomiješajte kekse (petit buerre ili digestive) sa 100 g maslaca i utisnite u kalup u kojemu ćete pripremati tortu.
  3. Pomiješajte sir s dva jaja, vanilin i običnim šećerom.
  4. Na podlogu izlijte smjesu od sira, potom i onu od tikve, a kada se sve ohladi prelijte karamelom, po želji.