Sastojci:
500 g jagoda,
300 g čajnih kolutića,
80 g maslaca,
120 g šećera u prahu,
30 g instant želatine,
125 ml milerama,
250 g svježeg kravljeg sira.
Priprema:
- Keks dobro smrvite ili sameljite u sjekaču i premjestite u zdjelu.
- Dodajte rastopljeni maslac i sve zajedno izmiješajte u jednoličnu smjesu.
- Strane kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a po dnu rasporedite kašikom ravnomjerno utisnite pripremljenu mješavinu od keksa i maslaca te stavite u frižider da se stvrdne.
- Za to vrijeme operite i očistite jagode, prepolovite ih i izmiksajte u mikseru.
- U mikser dodajte šećer u prahu, instant želatinu, mileram, svježi kravlji sir, poklopite i sve zajedno dobro izmiksajte.
- Gotovu kremu prelijte u kalup za torte i sve zajedno ponovo stavite u frižider najmanje četiri sata, da torta zadrži oblik.