Što je bolje od sočnog cheesecakea? Cheesecake s Nutellom! Za ovu dekadentnu slasticu neće vam trebati mnogo vremena za izradu. Najveći problem bit će čekanje da se torta ohladi…
Sastojci za podlogu: 280 g čokoladnih keksa, 100 g otopljenog maslaca.
Za kremu: 560 g kremastog sira, 470 g Nutelle, 85 g šećera u prahu, 1 kašika kakaa, 1 čajna kašičica ekstrakta od vanilije. Za preljev: 200 g Nutelle, 80 g slatkog vrhnja
Priprema:
1. Smrvite čokoladne kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara.
2. Stavite podlogu u frižider na hlađenje dok pripremate kremu i preljev.
3. Mikserom izmiješajte kremasti sir sa šećerom. Glatkoj smjesi dodajte Nutellu, kakao i ekstrakt vanilije.
4. Smjesu cheesecakea stavite na podlogu torte i pustite da se sve zajedno stvrdne u frižideru barem dva sata prije stavljanja preljeva.
5. Na ohlađenu tortu od sira prelijte preljev koji ste napravili od Nutelle i lagano zagrijanog slatkog vrhnja.