Sastojci:
500 g mljevene govedine,
2 glavice luka,
3 čehna bijelog luka,
2 kašičice čilija u prahu,
2 kašičice kumina,
2 kašičice korijandera,
2 kašike pšeničnog brašna,
150 ml crnog vina,
300 ml goveđeg temeljca,
400 g pelata,
400 g smeđeg graha iz konzerve,
3 kašike pasiranog paradajza,
100 g kukuruza iz konzerve,
1 kašičica šećera,
1 kašičica origana,
1 lovorov list.
Priprema
- Dinstajte luk i govedinu miješajući, pet minuta, pa dodajte bijeli luk, čili, kumin i korijander. Dinstajte još minute-dvije, pospite brašnom i dobro izmiješajte.
- Polako dodajte vino pa temeljac, stalno miješajući. Dodajte paradajz, grah i kukuruz, umiješajte pelat, šećer, origano i lovorov list. Malo posolite i dobro pobiberite.
- Pustite da provri, potom poklopite, smanjite vatru i ostavite da se kuha 45 minuta, povremeno miješajući.