Sastojci: 3 jaja, 120 g bijele čokolade, 120 g krem sira.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 170 stepeni i, dok se ona grije, odvojite bjelanca i ostavite ih u frižideru dok vam ne zatrebaju, snijeg će poslije biti čvršći.
2. Čokoladu natrgajte, savite u veliku zdjelu i omekšajte u drugoj posudi sa toplom vodom (temperatura vode neka bude oko 60 stepeni) pa dodajte sir i sve zajedno otopite da bude tekuće. Izvadite posudu iz vode i dodajte žumanca. Dobro izmiksajte.
3. Umutite bjelanca u čvrst snijeg (tako čvrst da se drže kad zdjelu okrenete naopako). Potom umiješajte trećinu snijega od bjelanaca u prvu smjesu i dobro promiješajte lopaticom. Zatim dodajte ostatak.
4. U okrugli kalup stavite masni papir premazan sa malo ulja ili maslaca. Polako stavljajte smjesu u kalup i pecite 15 minuta na 170 stepeni, potom još 15 minuta na 160 stepeni, a potom ugasite rernu i ostavite kolač unitra još 15 minuta. Izvadite ga i ostavite u kalupu dok se posve ne ohladi.