Čizkejk s bananama i pudingom

po Vasa kuharica

Sastojci: dvije šolje mljevenog keksa, 1/4 šolje šećera, 1/2 šolje rastopljenog maslaca, 2/3 šolje šećera, 1/3 šolje brašna, prstohvat soli, 2 šolje mlijeka, 3 razmućena žumanca, 1,5 kašičica ekstrakta vanilije, 500 g krem sira, 4 banane.

Za posluživanje: šlag i dodatno narezane banane.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 250 stepeni. U zdjelu dodajte kekse i 1/4 šolje šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup. Pecite oko sedam minuta pa dobro ohladite.

2. U šerpi umutite 2/3 šolje šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumance tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Uklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir umutite, dodajte ga u puding i dobro promiješajte.

3. Ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Kolač stavite na hlađenje pa poslužite uz narezane banane i šlag.

 

Preporučujemo