Čizkejk s bananama i pudingom

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

dvije šolje mljevenog keksa,

1/4 šolje šećera,

1/2 šolje rastopljenog maslaca,

2/3 šolje šećera,

1/3 šolje brašna,

prstohvat soli,

2 šolje mlijeka,

3 razmućena žumanca,

1,5 kašičica ekstrakta vanilije,

500 g krem sira,

4 banane.

 

Za posluživanje: šlag i dodatno narezane banane.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 250 stepeni. U zdjelu dodajte kekse i 1/4 šolje šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup. Pecite oko sedam minuta pa dobro ohladite.

 

  1. U šerpi umutite 2/3 šolje šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumance tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Uklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir umutite, dodajte ga u puding i dobro promiješajte.

 

  1. Ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Kolač stavite na hlađenje pa poslužite uz narezane banane i šlag.

 

Preporučujemo