Clafoutis s kruškama idealna slastica za sladokusce

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 do 3 kruške,

3 jaja,

1/2 šoljice brašna,

1 kašičica ekstrakta vanilije,

1/4 kašičice ekstrakta badema,

1/2 šoljice,

3 kašike šećera,

1 1/3 šoljica mlijeka.

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 190?C. Posudu za pečenje premazati maslacem. Kruške oguliti i narezati na kockice te ih rasporediti u jednom sloju po posudi za pečenje. U zdjeli pomiješati jaja, brašno, ekstrakt vanilije i badema, 1/2 šoljice šećera i mlijeko te miksati dok smjesa ne postane glatka.
2. Dobivenu smjesu preliti preko krušaka. Posuti s 3 kašike šećera te peći oko 45 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Preporučujemo