Sastojci za biskvit:
4 jaja,
5 kašika šećera,
2 vanilin šećera,
2 velike kašike brašna,
200 g mliječne čokolade,
250 g tamne čokolade,
250 g maslaca.
Krema:
400 ml vrhnja za šlag,
250 g tamne čokolade,
pola šlagfixa.
Ukrašavanje:
500 ml vrhnja za šlag.
Priprema:
- Za biskvit na pari otopite obje vrste čokolade. Izmiksajte jaja s obje vrste šećera dok se volumen ne utrostruči. Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i dodajte brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
- Stavite u namašćen kalup i pecite 40 minuta na temperaturi od 160 stepeni. Topli biskvit polako namočite s toplim mlijekom.
- Za kremu zagrijte vrhnje za šlag i u njemu otopite čokoladu. Ohladite u frižideru sat vremena. Izvadite kremu iz frižidera i dodajte pola šlagfixa te izmiksajte. Prelijte kremu preko hladnog biskvita. Vratite tortu u frižider, a kada se dobro ohladi ukrasite ju umućenim vrhnjem za šlag.