Sastojci:
200 g keksa,
90 g rastopljenog maslaca,
200 g tamne čokolade,
150 g mliječne čokolade,
40 g šećera,
400 ml slatkog vrhnja.
Priprema:
- Keks izmrvite i u njega umiješajte rastopljeni maslac. Na podlogu za tortu postavite papir za pečenje, a zatim obruč. Na papir utisnite mješavinu maslaca i keksa i stavite u frižider da se ohladi.
- Tamnu i mliječnu čokoladu narežite na komadiće. Zagrijte 200 ml slatkog vrhnja, a kad zavrije, prelijte ga preko čokolade. Tako preliveno pustite minutu da odstoji pa promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Izmiksajte preostalih 200 ml slatkog vrhnja sa šećerom i ulijte, dodajući i šećer u prohlađenu smjesu od čokolade. Dobro izmiješajte i smjesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa.
- Tortu ostavite preko noći u frižider da se stisne, a prije posluživanja možete je ukrasiti voćem, lješnicima, šlagom ili čokoladom.