Sastojci: 200 g maslaca, 80 g tamne čokolade, 120 g oraha, 60 g pšeničnog brašna, 3 jaja, 100 g mladog sira, 200 g šećera, so, maslinovo ulje, šećer u prahu, limunov sok.
Priprema:
1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispecite u rerni ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckajte na nejednake krupne komade.
2. Maslac narežite, a čokoladu natrgajte i miješajte ih u zdjeli iznad lonca vrele vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
Dodajte šećer te izradite mikserom. Umutite jaja pjenasto te ih dodajte smjesi koju neprestano miješajte.
3. Svježi sir izradite viluškom te pažljivo umiješajte u dobivenu smjesu. Tek na kraju umiješajte brašno koje ste prosijali da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješajte i dodajte prepečene orahe.
Izlijte u kalup po želji i pecite 30 minuta na 170 stepeni.
4. Umak pripremite tako da umiješate šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješajte da biste dobili finu emulziju. Prelijte preko toplog pečenog tarta.
Savjet: Možete ga peći u kalupu za muffine kako biste dobili male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šoljama.