Čokoladna kokos torta za desert

po Vasa kuharica

Sastojci: 8 jaja,  8 kašika šećera, 2 šlaga od vanile, 2 šlaga od čokolade, 150 g čokolade za kuhanje, 6 kašike brašna,  4 kašike kakaa, 4 kašike kokosa, 100 ml ulja, 1 prašak za pecivo.

Priprema:

1. Umutiti dvije kore: 4 jaja sa 4 kašike šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakaa, 50 ml ulja i 1/2 praška za pecivo. Izjednačiti i peći na 200 stepeni 15 minuta.

2. Umutiti šlag od vanile i dodati 4 kašike kokosa te dobro sjediniti.
Posebno umutiti šlag od čokolade.

3. Na prvu koru staviti fil s kokosom, a na drugu fil od čokolade. Pokriti drugom korom.  Preliti rastopljenom čokoladom. Ostaviti da se dobro stegne pa tek onda poslužiti.

 

Preporučujemo