Sastojci za brownie biskvit:

 

200 g čokolade za kuhanje,

200 g maslaca,

60 g kakaa u prahu,

65 g glatkog brašna,

1 kašičica praška za pecivo,

180 g šećera,

4 jaja,

prstohvat soli.

 

Krema s mliječnom čokoladom:

 

400 ml slatkog vrhnja,

200 g mliječne čokolade.

 

Krema s jagodama:

 

300 g svježih jagoda,

60 g šećera,

200 ml slatkog vrhnja,

1 želatina u prahu.

 

Krema s bijelom čokoladom:

 

400 ml slatkog vrhnja,

200 g bijele čokolade

 

Priprema:

 

  1. Čokoladu i margarin otopite na pari. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i so. Dodajte otopljenu čokoladu i margarin pa sve izmiješajte. Dodajte jaja pa još jednom kratko izmiješajte smjesu da se svi sastojci sjedine. Smjesu izlijte u kalup za torte (28 cm) koji ste prekrili masnim papirom, poravnajte i pecite 18 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

 

  1. Ohlađeni biskvit premjestite na tanjir za torte, a oko njega postavite obruč od kalupa u kojem se pekao (obruč s unutrašnje strane prekrijte papirom za pečenje).

 

  1. Najprije pripremite kremu s mliječnom čokoladom. Čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno sa 100 ml slatkog vrhnja i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Mlaku čokoladu uz pomoć špatule umiješajte u slatko vrhnje. Kremu nanesite na ohlađeni biskvit, poravnajte i tortu ostavite u frižider dok pripremate drugu kremu.

 

  1. Jagode operite, očistite i usitnite u blenderu. Želatinu pripremite prema uputama na kesici i ostavite da nabubri, a zatim ju otopite na laganoj vatri. Slatko vrhnje lagano izmiksajte. Pire od jagoda prokuhajte, maknite s vrate i pomiješajte s otopljenom želatinom. Ohladite do sobne temperature pa umiješajte u tučeno slatko vrhnje. Kremu od jagoda nanesite na čokoladnu kremu, poravnajte i ostavite u frižider dok pripremate kremu s bijelom čokoladom.

 

  1. Kremu s bijelom čokoladom pripremite na isti način kao i kremu od mliječne čokolade pa je nanesite na kremu od jagoda. Tortu ostavite u frižider nekoliko sati da se sve dobro stisne, najbolje preko noći.

 

  1. Prije serviranja uklonite obruč i papir za pečenje. Tortu prelijte čokoladnom glazurom ili ukrasite šlagom i svježim jagodama.