Sastojci:

Biskvit:

150 g šećera,

150 g brašna,

pola dl tamnog ruma.

Krema:

7 jaja,

250 g maslaca,

100 g čokolade,

6 kašika šećera u prahu,

4 dl vrhnja za šlag.

Priprema:

1. Žumancad i šećer miješajte dok smjesa ne postane gusta i pjenasta pa dodajte limunovu koricu prema želji. Umutite čvrst snijeg od bjelanaca pa ga postupno s brašnom dodajte u smjesu od žumanaca.
2. Podijelite smjesu za biskvit na dva dijela. Od jednog dijela ispecite biskvit u obliku torte, a od drugog četvrtasti oblik kako biste mogli izrezati dvije trake širine šest cm i dugačke toliko da kada se spoje budu veličine kalupa za tortu. Pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 15-20 minuta. Pripremljeni biskvit stavite u oblik za tortu, a rubove obložite trakama tako da se spoje i sve poprskajte rumom.
3. Za kremu narendajte čokoladu i otopite je na pari. Maslac dobro umutite tako da ga dugo miksate. Kad postane gladak, umiješajte šećer i otopljenu čokoladu. Ponovno sve izmiješajte da smjesa postane glatka. Umiješajte jedno po jedno žumance. Umutite čvrst snijeg od bjelanaca i polako umiješajte u kremu.
4. Izlijte kremu na biskvit u kalupu za tortu i stavite u frižider. Neka se preko noći dobro stvrdne i stisne. Prije posluživanja izvadite je iz kalupa i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.