Sastojci za tijesto: 250 g brašna, 60 g šećera, malo soli, 150 g margarina ili maslaca, 1 jaje.
Krema: 150 g čokolade tamne, 140 g margarina ili maslaca, 4 kašike kakaa, malo soli, 4 jaja, 150 g šećera, 3 kašike pavlake.
Priprema:
1. U posudi pomiješati brašno, šećer, so, maslac i jaje. Sve umiješati kašikom dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Razvući u kalup 26 cm do ivice i staviti na 180 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Prije stavljanja tijesta u rernu tijesto nabockati viljuškom.
2. Za kremu na pari otopiti margarin ili maslac, čokoladu i kakao. U drugu zdjelu mikserom izmiješati jaja i šećer te dodati pavlaku. U smjesu od jaja dodati otopljene sastojke i kratko izmiksati.
3. Izvaditi tijesto iz rerne te staviti nadjev i smanjiti temperaturu na 150 stepeni i ostaviti da se peče oko 40 minuta.
4. Pečeni kolač izvaditi i ohladiti na sobnoj temperaturi, pa nakon toga u frižideru.