Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Čokoladna torta bez brašna, šećera i meda

po Vasa kuharica 01/08/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci za biskvit: 4 kašike pudinga, 6 jaja, 4 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, zamjena za šećer (stevija, javorov sirup, melasa, šećer od hurmi, kokosov šećer).

Za kremu: 400-500 g nemasnog kiselog vrhnja, 50 ml nemasnog mlijeka ili jogurta, crtica vanilije, zamjena za šećer.

Za glazuru: 2 žumanca, 1 kašilica nemasnog kakaa, 1 kašika nemasnog mlijeka u prahu, 1 kašika krem sira, zamjena za šećer.

Priprema:

1. Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca pomiješajte s ostalim sastojcima. Bjelance s prstohvatom soli miksajte do čvrstoće.

2. Dodajte snijeg od bjelanaca smjesi, poslužite se kašikom i ručno umiješajte u biskvit. Prelijte smjesu u pleh za pečenje i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Zatim koncem prepolovite biskvit.

3. Sve sastojke za kremu pomiješajte i kremu premažite po vrhu jednog biskvita, prekrijte drugom polovinom biskvita.

4. Sve sastojke za glazuru pomiješajte i prelijte po vrhu biskvita. Čokoladnu tortu stavite u frižider dok se glazura malo ne stvrdne i upije u biskvit.

Savjet: U ovoj torti zamjena za šećer ili med bi trebala biti ako je moguće što prirodnija.

 

JajamedpudingŠećer

Preporučujemo

Domaći kolač od jabuke

04/01/2023

RECEPT: Karamelizirana tikva s pekmezom | KUHAJMO ZAJEDNO

28/12/2022

Minjoni s mandarinama i pistacijom

28/12/2022

Kremasti desert

20/12/2022

Domaće snikers štangle

28/11/2022

Kompot od suhih smokava

28/11/2022

Kolač sa medom i čokoladom

17/11/2022

Sutlija sa mangom

17/11/2022

Jednostavan kolač od čokolade

16/11/2022

Ukusni kolač s kruškom

14/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh