Sastojci za tijesto:
5 jaja,
125 g šećera,
125 g brašna,
50 g kakaa.
Fil:
3 jajeta,
75 g šećera,
150 g margarina,
150 g čokolade,
1 narandža,
75 g šećera u prahu.
Glazura:
100 g čokolade,
1 kašika ulja.
Priprema:
- Bjelanca umutiti sa šećerom, dodati jedno po jedno žumance, a zatim umiješati brašno i kakao. Uliti masu u kalup za pečenje i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotov patišpanj presjeći po širini da bi se dobile tri kore.
- Mutiti jaja sa šećerom i kuhati na pari. Kad se zgusne, dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umiješati u ohlađenu smjesu od čokolade. Cijelu narandžu staviti u blender, usitniti i dodati u kremu. Kremu promiješati da bi se svi sastojci sjedinili i potom premazivati kore.
- Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne. Tortu isjeći, servirati i poslužiti.