Dvostruka doza: Čokoladne palačinke s umakom od čokolade

po Vasa Kuharica

S dvostrukom dozom čokolade ne možete pogriješiti!

Sastojci:

pola šoljice kakaa u prahu

170 g pšeničnog brašna

150 g šećera

kašičica soda bikarbone

so

2 jaja

1 žumance

180 ml mlaćenica

50 g maslaca

200 ml ulja

tučeno vrhnje (30% masti )

200 g nestlé dessert noir čokolada

Priprema:

  1. Za umak zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte preko sitno nasjeckane čokolade. Ostavite oko minutu, a zatim dobro izmiješajte, dok se čokolada ne rastopi. Držite na toplom.
  2. Za palačinke prosijte kakao, brašno, šećer i sodu bikarbonu u veću zdjelu. Umiješajte u tu smjesu mlaćenicu, jaja, žumance i rastopljeni maslac.
  3. Zagrijte tavu na laganoj vatri i lagano premažite uljem. Ulijte po kašiku smjese u tavu i pecite dok se ne pojave mjehurići s gornje strane, okrenite pa pecite još oko minutu s druge strane.
  4. Ponovite s ostatkom smjese.
  5. Poslužite nekoliko palačinki položene jedna na drugu i prelijte umakom od čokolade. Prema želji, stavite na vrh malo tučenoga slatkog vrhnja.

Preporučujemo