S dvostrukom dozom čokolade ne možete pogriješiti!
Sastojci:
pola šoljice kakaa u prahu
170 g pšeničnog brašna
150 g šećera
kašičica soda bikarbone
so
2 jaja
1 žumance
180 ml mlaćenica
50 g maslaca
200 ml ulja
tučeno vrhnje (30% masti )
200 g nestlé dessert noir čokolada
Priprema:
- Za umak zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte preko sitno nasjeckane čokolade. Ostavite oko minutu, a zatim dobro izmiješajte, dok se čokolada ne rastopi. Držite na toplom.
- Za palačinke prosijte kakao, brašno, šećer i sodu bikarbonu u veću zdjelu. Umiješajte u tu smjesu mlaćenicu, jaja, žumance i rastopljeni maslac.
- Zagrijte tavu na laganoj vatri i lagano premažite uljem. Ulijte po kašiku smjese u tavu i pecite dok se ne pojave mjehurići s gornje strane, okrenite pa pecite još oko minutu s druge strane.
- Ponovite s ostatkom smjese.
- Poslužite nekoliko palačinki položene jedna na drugu i prelijte umakom od čokolade. Prema želji, stavite na vrh malo tučenoga slatkog vrhnja.