Sastojci:
400 g tamne čokolade,
200 ml slatkog vrhnja,
1 vrećica vanilin šećera,
100 g maslaca,
čep ruma ili amaretta,
pola kašičice karija.
Priprema:
- U posudu za kuhanje na pari ubaciti čokoladu i maslac i pustiti da se lagano otapaju. U posebnoj posudi zagrijati slatko vrhnje i vanilin šećer do vrenja. Skinuti s vatre i pustiti da odstoji 15 minuta.
- Otopljenu čokoladu, koja se lijepo pomiješala s maslacem i amarettom ili rumom, dodati slatkom vrhnju. Miješati dok se sve ne pretvori u gustu jednoličnu smjesu. Pola gotove smjese uliti u silikonske kalupe za praline, posuti ih začinom, a preko toga preliti ostatak smjese.
- Prekriti ih folijom i odložiti na hladno mjesto barem preko noći da se dobro stegnu. Kad se uvjerite da su se dobro stisnule, istresti praline iz kalupića i poslužiti ih.