Sastojci: 1/2 šolje kakaa u prahu, 1 šolja šećera, 1/4 šolje kokosovog ulja, 1 jaje, 2 bjelanca, 1 kašičica vanilije, 1 šolja brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1/4 kašičice soli, 1/2 šoljice šećera u prahu.
Priprema:
1. U velikoj zdjeli mikserom lagano izmiješajte kakao prah, šećer i kokosovo ulje. Dodajte cijelo jaje te ponovno dobro izmiješajte. Na kraju dodajte dva bjelanceta i vaniliju te miješajte dok ne postignete jednoličnu smjesu.
2. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so te dobivenu smjesu dodajte u smjesu s kakaom.
3. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu, omotajte prijanjajućom folijom te ostavite u frižider najmanje četiri sata.
4. Ohlađeno tijesto ostavite nekoliko minuta na sobnoj tempraturi pa ga kidajte na komadiće približno jednake veličine i oblikujte kuglice. Dobivene kuglice uvaljajte u šećer u prahu i pecite na 180 stepeni desetak minuta, dok kolačići ne počnu pucati po površini.