Sastojci za koru:

 

150 g posnog keksa,

60 g putera + 1 kašika kakaa,

po potrebi nekolike kašike mlijeka.

 

Čoko fil:

 

500 g mascarpone sira,

250 ml slatke pavlake,

200 g čokolade za kuhanje,

100 g čoko krema,

60 g šećera u prahu,

1 kašičica ekstrakta vanilije,

300-350 g malina.

 

Priprema:

 

  1. Kora od keksa: U blenderu izmiksati keks i kakao sa istopljenim i ohlađenim do sobne temperature puterom, premao potrebi dodati malo mlijeka. Na podlogu staviti kalup prečnika 20 cm i utisnuti na dno koru od keksa, poravnati i ostaviti u frižider dok spremite fil.

 

  1. Čoko fil: Mascarpone izmiješati sa šećerom, slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Istopiti čokoladu, mlaku dodati u mascarpone, zajedno sa čoko kremom.

 

  1. Kašikom pažljivo dodati slatku pavlaku. Maline dodati u fil i kratko izmiješati. Staviti preko kore od keksa, poravnati i ostaviti da se ohladi 5-6 sati, ili najbolje preko noći.