Keksići su gotovi za dvadesetak minuta, a možete ih poslužiti za doručak, uz kafu ili čaj. Možete ih držati nekoliko dana u frižideru ili ih staviti u zamrzivač i produžiti rok trajanja na dvije sedmice.

Sastojci:

120 g maslaca

50 g šećera

150 g smeđeg šećera

1 jaje

1 kašičica ekstrakta vanilije

180 g brašna

pola kašičice sode

pola kašičice soli

250 g čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stepeni i prekrijte lim za pečenje papirom.
  2. Izmiksajte maslac i šećer. Kad smjesa postane svjetlija i lagana, dodajte jaje i ekstrakt vanilije i miksajte dok se ne sjedini.
  3. Zatim dodajte brašno, sodu, so i jedan dio nasjeckane čokolade
  4. Tijesto prebacite u lim i ravnomjerno rasporedite. Ostatak komadića čokolade pospite po vrhu i pecite otprilike 15 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
  5. Izvadite iz pećnice, pričekajte desetak minuta, a zatim prebacite na ravnu podlogu kako bi se ohladilo.
  6. Uz pomoć oštrog noža izrežite na štapiće i poslužite uz šoljicu toplog mlijeka ili kakao.