Sastojci:
4 bjelanca,
10-20 dkg šećera u prahu (po potrebi),
20 dkg mljevenih oraha.

Glazura:
4 dkg čokolade za kuhanje,
2 kašike mlijeka,
2 kašike margarina,
1 kašika maraskina.

Sastojci:

1. Od bjelanaca najprije umutite snijeg bez šećera, zatim dodajte kašiku šećera i snijeg, stalno miješajući. Na kraju dodajte mljevene orahe, pa snijeg umutite do kraja.

2. U pleh stavite pergament papir, namažite ga masnoćom, pa kašikom napravite male poljupce (pusle). Odmah stavite u zagrijanu rernu i više sušite nego što i pečete na slaboj temperaturi oko 1 sat, da se snijeg stvrdne, ali pazite da ostanu bijeli.

3. Vrata rerne prilikom pečenje treba malo otvoriti. Pečene poljupce ohladite, a zatim ih do polovine umočite u mlaku čokoladnu galzuru i stavljajte na aluminijsku foliju da se glazura osuši.

4. Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, umiješajte maragarin i maraskino i sve zajedno izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu.