Sastojci: Biskvit:

8 jaja,

1 margarin (omekšali),

20 dkg šećera,

4 kašike brašna,

1 prašak za pecivo,

200 g čokolade za kuhanje.

Krema:

1 l vrhnja za šlag,

400 g čokolade za kuhanje.

Priprema:

1. Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom, pa dodati omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo.
2. Drvenom kašikom dodati snijeg od bjelanaca i peći u velikoj tepsiji 40 minuta na 180 stepeni, pa vruć pečen kolač preliti sa 3 dl hladnog mlijeka.

3. Vrhnje za šlag i čokoladu staviti na laganu vatru ili na paru. Miješati dok se čokolada ne otopi i dok vrhnje ne dođe skoro do vrenja. Vruću kremu kutlačom izliti na pečeno tijesto.
4. Ohladiti na sobnoj temperaturi, pa staviti u frižider na nekoliko sati.