Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Čorba s bijelim lukom

po Vaša Kuharica 04/11/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

5 glavica bijelog luka,

2 kašike putera,

2 kašike maslinovog ulja,

2 glavice crnog luka,

2 kašike majčine dušice i peršuna,

250 ml pilećeg bujona,

3 šolje iskidanog starog hljeba,

šolja pavlake.

Priprema:

  1. Očistite bijeli luk, prelijte ga s malo maslinovog ulja i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite ga 90 minuta u rerni, a zatim ostavite da se malo ohladi.
  2. U međuvremenu u šerpi zagrijte maslinovo ulje i puter. Prodinstajte crni luk desetak minuta, a zatim u šerpu ubacite i izgnječeni pečeni bijeli luk. Dobro promiješajte i dodajte malo sjeckane majčine dušice, peršuna, pileći bujon, hljeb i dva litra vode, pa kuhajte deset minuta. Dobro promiješajte mješavinu u blenderu dok ne dobijete kremastu teksturu, pa je vratite u lonac i dodajte malo pavlake, soli i bibera po želji.
bijeli luksupa

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh