Čorba sa kukuruzom za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

3 klipa kukuruza (skinuti zrna),

šolja praziluka,

1/4 šolja paškanata,

1/2 šolje kukuruznog brašna,

4 šolje vode,

1/3 kašičice soli,

susamovo ulje,

mirođija,

peršun.

Priprema:

1. Skuhajte zrna u 800 ml vode. U međuvremenu, dinstajte luk (prethodno posoljen), u šerpi sa malo susamovog ulja. Zatim dodajte kukuruz i paškanat.
2. Vodu u kojoj se kuhao kukuruz ne treba baciti, jer ćete njome naliti čorbu.
3. Povrću polako dodajte kukuruz, brašno i sve vrijeme mješajte da se ne bi zgrudvalo. Dolijte vodu koju ste ostavili, smanjite temperaturu i ostavite da se kuha 20 minuta.
4. Garnirajte sjeckanom mirođijom i peršunom.

Preporučujemo