Sastojci:
220 g putera isjeckanog na komadiće,
1/4 šolje kakaa,
1 i 1/4 šolje slatke pavlake,
220 g tamne isjekane čokolade,
5 jaja,
1 šolja šećera,
1/2 šolje pavlake,
1/4 šolje šećera u prahu.
Priprema:
- Rernu zagrijte na 170 stepeni. Pleh podmažite i malo pospite kakaom. Puter otopite sa 1/4 šolje slatke pavlake na srednjoj temperaturi pa dodajte čokoladu i miješajte dok se sve ne otopi i sjedini pa sklonite sa vatre.
- U odvojenoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i kakao pa to dodajte čokoladnoj mješavini. Sipajte u pleh i pecite 35-40 minuta.
- Kada ga izvadite iz rerne, prvo ostavite da odstoji sat u plehu, a onda prvo prođite nožem oko ivica i izvadite kolač. Pospite ga šećerom u prahu. Preostalu šolju slatke pavlake umutite, dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa time ukrasite svaki komad.