Dezert koji se ne peče: Tart od čokolade za stare i mlade

po Vasa Kuharica

Dupla čokolada, dupli užitak u mini dezertu koji se ne peče.

Sastojci:

200 g keksa petit beure

100 g maslac

2 kašike meda

100 g mliječne čokolade

100 g tamne čokolade

1 kašičica ekstrakta vanilije

2 kašičice šećera u prahu

200 ml tučenog vrhnja

Priprema:

1. Sameljite kekse

2. U tavi zagrijte maslac i med te pomiješajte s keksima.

3. Ulijte u kalupe za tortice i ohladite.

4. Otopite obje čokolade, kratko ohladite pa dodajte ekstrakt vanilije i šećer u prahu.

5. Umutite vrhnje i dodajte ga čokoladi, prelijte preko biskvita i ohladite dva sata.

6. Prije posluživanja ukrasite nasjeckanim orasima ili nekom drugom dekoracijom po želji (voće, pistacija i sl.)

Preporučujemo