Poslastica s rižom uz dodatak grožđica olakšat će vam dnevne izazove, a djecu će razveseliti svojim odličnim okusom.
Sastojci:
250 g riže
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 kašika naribane narandžine korice
100 g grožđica
Za preljev:
200 ml vode
100 g šećera
2 kašike limunovog soka
1 kašika gustina
Priprema:
- Rižu skuhajte i procijedite.
- U vruću kuhanu rižu umiješajte šećer, vanilin šećer, koricu narandže i miješajte dok se šećer ne otopi.
- Kalup za puding premažite maslacem, rasporedite oprane grožđice, preko njih ravnomjerno rasporedite rižu koju ćete lagano utisnuti kašikom.
- Pripremljenu rižu kuhajte na pari 30 minuta.
- Vodu, šećer i limunov sok zagrijte do vrenja, a zatim dodajte gustin koji ste razmutili u malo vode. Sve kratko prokuhajte.
- Kuhanu rižu izvadite iz kalupa i prelijte pripremljenim preljevom. Poslužite dobro rashlađeno.