Sastojci za koru:
3 jaja,
kašičica kakaa,
3 kašike oraha,
2 kašike brašna,
3 kašike šećera.
Za fil:
250 g šećera,
1 žumance,
2 šoljice jake skuhane kafe,
250 g margarina.
Priprema:
- Zagrijte rernu na najjače. Umutite tri bjelanca s tri kašike šećera. Dodajte polako jedno po jedno žumace i kakao. Posebno pomiješajte tri kašike oraha i dvije kašike brašna pa i to dodajte u jaja. Lagano pomiješajte, sipajte u podmazan pleh i pecite kratko na najjačoj temperaturi, a potom smanjite na 250 stepeni.
- Umutite jedno žumance sa šećerom. Dodajte dvije šoljice kafe i to skuhajte na pari. Kad se fil prohladi dodajte pjenasto umućen margarin.
- Ispečenu koru za rolat stavite u vlažnu krpu, nafilujte je polovinom kreme, urolajte, pa rolat premažite drugom polovinom fila. Možete ga posuti zrncima kafe ili mljevenom kafom.