Sastojci za šaum:

6 bjelanaca,

24 kašike šećera,

malo manje od 1 dl vode,

prstohvat soli.

Za koru:

6 žumanaca,

6 kašika šećera,

6 kašika brašna,

6 kašika mlijeka,

6 kašika ulja,

1 mala kašika praška za pecivo.

 

Priprema:

 

  1. Kora: Umutite žumanca sa šećerom u pjenastu masu, dodajte mlijeko, ulje, brašno i prašak. U tepsiju stavite pek-papir ili foliju, pomastite, pospite brašnom i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti foliju i staviti na tacnu.

 

  1. Šaum: Stavite šećer u šerpu, dodajte vodu i stavite da se kuha. Kad prokuha, smanjite na najmanju temperaturu. Dok se voda kuha, umutite bjelanca u čvrst snijeg, dodajte so i nastavite mutiti. Lagano dodajite vreo šećer u čvrst snijeg. Mutite na najvećoj jačini oko 10 minuta.

 

  1. Na ohlađen biskvit stavite šampitu i poravnajte, pospite čokoladom u prahu i stavite u frižider da se ohladi.