Domaća kuhinja: Musaka

po Vasa kuharica

Sastojci:

700 g krompira,

300 g mljevenog mesa,

1 glavica crnog luka,

4 čehna bijelog luka,

1kašičica crvene paprike,

malo biber,

so,

2 jaja,

1 pavlaka (200 gr.),

50 ml mlijeka,

ulje.

Priprema:
1. Crni luk isjeckati i propržiti na ulju, dodati so, crvenu papriku, biber i sve izmiješati. Krompir očistiti oprati i isjeći na listiće.
2. U tepsiju poredati pola krompira pa dodati mljeveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira.
3. Umutiti pavlaku, jaja i mlijeko te nasuti preko krompira. Malo protresti te staviti u rernu koju ste zagrijali na 200 stepeni.
4. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 minuta da lijepo zarumeni.

Preporučujemo