Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Domaća majoneza gotova za 15 minuta

po Senan Dervisevic 30/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Iako smo svi navikli na one iz prodavnice, ni jedna se ne može mjeriti sa pravom domaćom majonezom. Takva se majoneza može napraviti jednostavno i brzo, a osim što je ukusnija zasigurno je i zdravija. 

Sastojci:

1 jaje

1 kašičica senfa

1 kašičica soka od limuna

biber

so

1,5 dl ulja ili više ako treba

Priprema:

1. Razdvojiti žumance od bjelanca.

2. Od bjelanca s malo soli napraviti čvrsti snijeg.

3. U žumance dodati senf. Iscijediti limunov sok, dodati malo ulja te sve izmiješati mikserom.

4. Dodavati ulje u tankom mlazu. Nakon dodavanja cijele količine ulja, mutiti još nekoliko minuta. Kašičicom dodavati male količine snijega od bjelanca, miksati najmanjom brzinom.

5. Potrošiti svu količinu snijega od bjelanca, te posoliti i pobiberiti po ukusu.

6. Dobro ohladiti prije serviranja.

 

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh