Domaći kinder bueno

po Vaša Kuharica

Kora:

6 bjelanaca,

4 kašike brašna,

6 kašika šećera.

Fil:

1 l mlijeka,

8 kašika gustina,

6 žumanaca,

10 kašika šećera,

1 puding od vanilije,

200 g margarina,

3 vanilin šećera,

100 g čokolade za kuhanje.

Još je potrebno:

100 g nutelle,

100 g sjeckanih lješnika,

keks,

vrhnje za šlag.

Priprema:

  1. U mlijeku skuhati fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodati margarin i sjediniti. Potom podijeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu.
  2. Kalup promjera 32 cm obložiti papirom za pečenje, namazati margarinom i posuti lješnicima.
  3. Umutiti bjelanca i šećer, zatim lagano dodati brašno i sjediniti, pa preliti po lješnicima. Peći 15 minuta na 180 stepeni. Kad je gotovo, izvaditi i okrenuti na stranu gdje su lješnici, namazati nutellom i prekriti keksom. Po keksu namažite bijeli fil, pa tamni.
  4. Umutiti 2,5 dl slatkog vrhnja i namazati odozgo. Ukrasiti krupno mljevenim lješnikom i prije posluženja ostaviti na nekoliko sati u frižider.

 

Preporučujemo