Kora:
6 bjelanaca,
4 kašike brašna,
6 kašika šećera.
Fil:
1 l mlijeka,
8 kašika gustina,
6 žumanaca,
10 kašika šećera,
1 puding od vanilije,
200 g margarina,
3 vanilin šećera,
100 g čokolade za kuhanje.
Još je potrebno:
100 g nutelle,
100 g sjeckanih lješnika,
keks,
vrhnje za šlag.
Priprema:
- U mlijeku skuhati fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodati margarin i sjediniti. Potom podijeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu.
- Kalup promjera 32 cm obložiti papirom za pečenje, namazati margarinom i posuti lješnicima.
- Umutiti bjelanca i šećer, zatim lagano dodati brašno i sjediniti, pa preliti po lješnicima. Peći 15 minuta na 180 stepeni. Kad je gotovo, izvaditi i okrenuti na stranu gdje su lješnici, namazati nutellom i prekriti keksom. Po keksu namažite bijeli fil, pa tamni.
- Umutiti 2,5 dl slatkog vrhnja i namazati odozgo. Ukrasiti krupno mljevenim lješnikom i prije posluženja ostaviti na nekoliko sati u frižider.