Sastojci za koru:
5 žumanaca,
šoljica šećera,
šoljica mlijeka,
šoljica ulja,
2 šoljice brašna,
1 kesica praška za pecivo,
1 kašika kakao praha.
Za bijeli fil:
5 bjelanaca,
4 kašike šećera.
Za čokoladni preliv:
100 g čokolade,
4 kašike ulja.
Priprema:
- Umutite mikserom žumanca i šećer, dodajte mlijeko, ulje, kakao i brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivo. Smjesu sipajte u podmazan pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Koru pecite 10 minuta na 180 stepeni.
- Dok se kora peče, pripremite fil. Mutite bjelanca sa šećerom dok se sav šećer ne istopi pa izvadite vrelu koru iz rerne i nanesite fil. Vratite u rernu na dvije minute, da bjelanca samo malo požute.
- Čokoladu otopite i pomiješajte s uljem pa prelijte preko fila i ostavite da se kolač ohladi.