Sastojci za koru: 

5 žumanaca,

šoljica šećera,

šoljica mlijeka,

šoljica ulja,

2 šoljice brašna,

1 kesica praška za pecivo,

1 kašika kakao praha.

Za bijeli fil:

5 bjelanaca,

4 kašike šećera.

Za čokoladni preliv:

100 g čokolade,

4 kašike ulja.

 

Priprema:

 

  1. Umutite mikserom žumanca i šećer, dodajte mlijeko, ulje, kakao i brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivo. Smjesu sipajte u podmazan pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Koru pecite 10 minuta na 180 stepeni.

 

  1. Dok se kora peče, pripremite fil. Mutite bjelanca sa šećerom dok se sav šećer ne istopi pa izvadite vrelu koru iz rerne i nanesite fil. Vratite u rernu na dvije minute, da bjelanca samo malo požute.

 

  1. Čokoladu otopite i pomiješajte s uljem pa prelijte preko fila i ostavite da se kolač ohladi.