Domaći proteinski hljeb: Za uživanje bez grižnje savjesti

po Vasa Kuharica

Postoje neka jela koja jednostavno nisu jednako ukusna bez hljeba. Svi pokušavamo izbjegavati tu namirnicu, iako nema ništa bolje od svježe pečenog hljeba, toplog s maslacem ili domaćim pekmezom.

Sastojci:

3 jaja

500 g posnog sira

500 g sitnih zobenih pahuljica

1 kašičica soli

1 kašičica sode bikarbone

200 g mješavine sjemenki (lan, chia, suncokret…)

po želji 1 kašika bućinog brašna

1 kašika konopljinog brašna

Pripreme:

1. Izmiksajte jaja i sir dok se ne sjedine. Dodajte zobene pahuljice i promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i sjedinite u smjesu.
2. Sve to rasporedite u kalup za hljeb i pecite 70 minuta na 160 stepeni.

 

 

Preporučujemo