Sastojci:
300 g mljevenih oraha,
250 g šećera,
10 bjelanaca.
Fil:
160 g šećera,
10 žumanaca,
2 rebra čokolade za kuhanje,
250 g maslaca.
Priprema:
- Pomiješajte orahe i šećer. Napravite čvrst snijeg od bjelanaca i laganim pokretima izmiješajte sa smjesom oraha i šećera. Pecite oko 25 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
- Za fil izmiješajte šećer, žumanca i otopljenu čokoladu, pa kuhajte na pari uz stalno miješanje. Kad se smjesa zgusne, skinite s vatre i umutite maslac koji ste ranije omekšali na sobnoj temperaturi, pa sve dobro izmiješajte.
- Tijesto, kad se ohladi, prerežite na tri dijela. Premažite prvu koru, potom drugu, a s ostatkom kreme premažite cijelu tortu. Ohladite u frižideru i poslužite.