Dunja punjene mesom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 dunje,

500 g mljevene janjetine ili junetine,

1 luk,

2 kašike krušnih mrvica,

2-3 čehna bijelog luka,

1 kašika svježeg korijandra,

pola kašike peršunova lista,

1 kašičica mljevene paprike,

so,

biber,

jaje.

Priprema:

1. Dunje prepolovite, izdubite im unutrašnjost, ogulite ih i stavite u posudu s vodom i limunovim sokom da ne potamne.
2. Luk kratko popržite pa ga stavite u posudu s mesom i svim ostalim navedenim sastojcima.
3. Napunite dunje pripremljenom smjesom. Stavite ih u posudu za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i ulijte malo vode.
4. Poklopite posudu i pecite dunje na 180 stepeni oko pola sata, a na kraju otklopite i zapecite ih.

Preporučujemo