Sastojci:
100 g brašna,
50 g maslaca,
prstohvat soli,
135 g šećera, žumance,
3 lista želatina, 2 limete,
250 g neslanog krem-sira,
150 ml slatkog vrhnja,
kesica vanilin šećera,
veliki mango
i 2-3 kašike kokosa.
Priprema:
1. Mikserom umutiti brašno, prstohvat soli, komadiće maslaca, 35 g šećera i žumance, a zatim rukama mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Umotati u foliju i staviti u frižider da se hladi 30 minuta.
2. Tijesto razviti oklagijom, staviti u okrugli kalup obložen masnim papirom, prstima poravnati i podići ivice centimetar-dva od dna kalupa i peći u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta, dok se ne zarumeni.
3. Listove želatina otopiti u hladnoj vodi, od jedne limete narendati koru, a od obje iscijediti sok.
4. U posudu staviti krem-sir, sok i rendanu koru limete, 100 g šećera i kratko zagrijati na umjerenoj temperaturi. Dodati ocijeđeni želatin, promiješati i staviti u frižider da se ohladi oko 15 minuta.
5. Umutiti šlag od slatkog vrhnja i vanilin šećera, pa izmiješati sa smjesom od krem-sira. Koru ravnomjerno namazati kremom, rasporediti kriške manga i staviti u frižider.
6. Prije serviranja tart posuti kokosom i rendanom korom limete.