Sastojci:

100 g brašna,

50 g maslaca,

prstohvat soli,

135 g šećera, žumance,

3 lista želatina, 2 limete,

250 g neslanog krem-sira,

150 ml slatkog vrhnja,

kesica vanilin šećera,

veliki mango

i 2-3 kašike kokosa.

Priprema:

1. Mikserom umutiti brašno, prstohvat soli, komadiće maslaca, 35 g šećera i žumance, a zatim rukama mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Umotati u foliju i staviti u frižider da se hladi 30 minuta.

2. Tijesto razviti oklagijom, staviti u okrugli kalup obložen masnim papirom, prstima poravnati i podići ivice centimetar-dva od dna kalupa i peći u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta, dok se ne zarumeni.

3. Listove želatina otopiti u hladnoj vodi, od jedne limete narendati koru, a od obje iscijediti sok.

4. U posudu staviti krem-sir, sok i rendanu koru limete, 100 g šećera i kratko zagrijati na umjerenoj temperaturi. Dodati ocijeđeni želatin, promiješati i staviti u frižider da se ohladi oko 15 minuta.

5. Umutiti šlag od slatkog vrhnja i vanilin šećera, pa izmiješati sa smjesom od krem-sira. Koru ravnomjerno namazati kremom, rasporediti kriške manga i staviti u frižider.

6. Prije serviranja tart posuti kokosom i rendanom korom limete.